Digital Marketing - De juiste aanpak vinden voor het verkopen via een webshop

De juiste aanpak vinden voor het verkopen via een webshop

De juiste aanpak vinden voor de verkoop van jouw producten via een webshop is niet zo eenvoudig. Laat ik eerst vertellen hoe het tot nu toe voor ons gegaan is en hoe we het in het vervolg gaan aanpakken.

Met onze webshop voor houten speelgoed, PersoonlijkSpeelgoed.nl, zijn we vanaf februari 2024 live. Benieuwd hoe we tot dat idee zijn gekomen? Ga dan naar een van mijn eerste blogs ‘Het idee van een eigen bedrijf‘. Gelukkig hebben we al een aantal producten verkocht via ons netwerk en Google. We merken alleen dat we nog niet genoeg verkopen.

Google Shopping instellen voor verkoop webshop

Allereerst was het een enorme uitdaging om goed gevonden te worden in Google. Via Google Merchant, de koppeling naar Google Shopping, was het pittig de juiste informatie in te vullen. Je wilt natuurlijk dat de producten via Google Shopping gevonden worden, zodat je hopelijk via die tool ook gaat verkopen.

Zodra we het uiteindelijk allemaal hadden ingevuld, bleek het ook niet altijd goed naar voren te komen. We moesten het dan ook meerdere keren weer aanpassen totdat het goed stond. Het syncen in Google duurde ook iedere keer gemiddeld 8 uur, wat het proces niet versnelde.

Gelukkig staat het nu allemaal goed. De plek waar we staan in Google met specifieke trefwoorden is nog niet geheel naar wens, maar de foto’s en teksten kloppen in ieder geval.

Hoger komen in Google met de juiste trefwoorden

De achterkant van onze website stond met de trefwoorden niet goed, waardoor we niet te vinden waren in Google. Dit moet je dus los zien van de instellingen bij Google Shopping. Je kunt Google Shopping nog zo goed instellen, maar als de trefwoorden niet goed ingesteld staan op jouw website, dan worden jouw producten alsnog niet gevonden.

Voor het instellen van de juiste trefwoorden hebben we de plugin Yoast SEO gebruikt op onze website. SEO staat voor Search Engine Optimization. Deze tool geeft het specifiek aan als er verbeterpunten zijn, zodat je gevonden wordt in zoekmachines. Belangrijkste hierbij is dat je een goed trefwoord of goede trefwoorden gebruikt, zodat je gevonden wordt zoals jij dat wilt.

SEO is in het algemeen niet eenvoudig. Ik heb diverse boeken gelezen om hier meer over te leren en gelukkig helpt Yoast SEO met de belangrijkste punten.

Het monitoren van het aantal bezoekers

Zodra Yoast SEO ingesteld staat, wil het nog niet zeggen dat je direct veel verkoopt. Je weet niet of je bezoekers hebt op jouw website als je dit niet monitort. Via de plugin MonsterInsights kun je zien hoeveel bezoekers je hebt, met daarbij de duur en hoeveel er terugkomen. De tool is gratis en je kunt, zoals bij veel plugins, betalen voor de Premium versie zodat je nog meer inzichten krijgt. Wat ik vooral belangrijk vind is de Top berichten/pagina’s. Dit geeft een goed beeld wat de meest bekeken berichten en pagina’s zijn.

We hebben ook een Facebook-pagina voor PersoonlijkSpeelgoed en als wij een bericht posten, dan kijken we of dit invloed heeft op het aantal bezoekers. Uiteraard zien we ook tussendoor hoeveel volgers we hebben en het is een goed teken als dit geleidelijk aan toeneemt.

Adverteren via andere websites

We merkten al snel dat het live zetten van onze website er niet voor zorgt dat we direct veel verkopen. Er is veel aanbod van speelgoed en we moeten ons hierin gaan profileren. We hebben dan ook getest of een maand adverteren bij Google en Marktplaats hielp bij onze verkoop en dit gaf helaas niet het gewenste resultaat. 

Status verkoop en hoe nu verder?

Dus hoe nu verder? Allereerst gaan we flyers maken, zodat we kunnen flyeren in verschillende gebieden. Daarnaast gaan we diverse locaties langs, zoals kleine boetiekwinkels en scholen, zodat ons merk hopelijk wat meer bekend wordt en we goed het speelgoed kunnen etaleren.

De reacties die we hebben ontvangen op ons speelgoed, waren erg goed. Aan het product zelf ligt het dus niet. Het zal draaien om meer bekendheid en wellicht een speciale actieperiode, zodat consumenten daadwerkelijk overgaan tot een aankoop.

Wat is jouw ervaring op het gebied van verkoop? Ook een eigen webshop of winkel gestart, met een gerichte verkoopaanpak naar de consument? Ik hoor er graag meer over in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *