Het idee van een eigen bedrijf

Zoals het met veel ideeën gebeurt. Ze komen en gaan. Je handelt er niet naar en gaat door met het gewone leven. Af en toe komt er een idee voorbij waar je langer bij stilstaat. Zoals het idee om een eigen bedrijf te starten. Even denk je, zal ik dat kunnen? Is het een optie? En dan komen er weer belangrijkere zaken voorbij waardoor het op de achtergrond raakt en je er uiteindelijk niets mee doet.

Van idee naar realiteit

Totdat je een idee hebt waar je energie van krijgt. Waar je oprecht blij van wordt en je je afvraagt waarom je dit niet eerder bedacht hebt. Dit overkwam mijn man. Hij had al eerder het idee gehad om een eigen bedrijf te beginnen. Ik had zelfs voor hem het boek gekocht ‘Een eigen bedrijf starten voor Dummies’. Zijn eerste idee, had hij snel afgekaatst. Het had met voeding te maken, wat het qua importeren ingewikkeld kan maken. Daarnaast was er niet echt een goed verdienmodel. Om een goede omzet te draaien, moest je wel heel veel verkopen. Na er goed over nagedacht te hebben, had hij besloten er niet aan te beginnen. Dus ging het leven weer door zonder het opstarten van een eigen bedrijf.

Toch bleef het idee van een eigen bedrijf bij hem knagen. Hij had alleen nog niet het juiste idee gevonden en na een lange periode had hij weer een nieuw idee. Dit idee groeide binnen korte tijd uit tot concrete plannen, met een begroting en een overzicht van welke machines ervoor nodig zouden zijn. Toen kwam de belangrijkste vraag: ‘Hebben wij het ervoor over zoveel te investeren in een eigen bedrijf? Is het rendabel en haalbaar?’ En dan heb ik het niet alleen over geld, maar ook over de uren. Een eigen bedrijf opzetten is niet makkelijk. Er gaan veel hoogte- en dieptepunten komen. Kunnen we dat aan? Willen we dat aangaan naast onze fulltimebanen?

Wel of niet een bedrijf starten?

Een paar gedachten speelden in mijn hoofd. Als je het nu niet doet, gebeurt het nooit. Waarom niet, wat hebben we te verliezen? Nouja, veel geld en tijd. Maar het zal ook een unieke ervaring zijn. Hoeveel zullen we hier niet van gaan leren? Hoe dan ook, ik ben ontzettend leergierig, waarom niet? Wie zegt dat we het niet kunnen?

En toen was de keuze gemaakt. We gaan ervoor!

Met enthousiasme gingen we zaken nog concreter op papier zetten. Mijn grootste zorg was het budget, dus daar gingen we eerst mee aan de slag. We hebben gespaard, maar was het genoeg om mee te starten? En hoeveel moet er nog extra geïnvesteerd worden? Hoeveel kunnen we per maand apart leggen voor de zaak?  

Genoeg vragen om mee aan de slag te gaan en we hadden toen nog geen idee hoe het ging lopen. Nu ruim 1,5 jaar verder zijn we heel ver met onze webshop en algemene website, waarmee we bijna live gaan. Heel spannend en ik zal in volgende blogs meer vertellen over o.a. het oprichten van ons bedrijf en waarom we voor een bepaalde bedrijfsvorm gekozen hebben, de zoektocht naar een geschikt administratiekantoor en hoeveel je in huis kan doen, het ontwerpen van jouw eigen logo en nog zoveel meer.

Het geeft ons in ieder geval ontzettend veel energie en hoe meer we doen, hoe meer wij beseffen wat je kunt bereiken met de juiste mindset. Als je iets graag wilt, neem die stap en kijk hoe het gaat.

Heb jij wel eens een idee gehad en hier niet op doorgepakt? Wat hield je tegen of wanneer heb je juist wel doorgezet? Ik hoor graag meer via een reactie hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *