Het creëren van een blog

Na het schrijven van mijn eerste blog ging ik uitzoeken hoe ik deze het beste kon creëren. Ik had nog geen idee hoe ik de website eruit wilde laten zien en hoe ik het kon vormgeven.

Voor het creëren van een website, moet je allereerst een hostingpartij hebben. Na een uitgebreide zoektocht heb ik voor SiteGround gekozen. Met het GrowBig pakket zit je niet vast aan een maximaal aantal websites en kun je zonder beperkingen aan de slag.

Zoals het vaak met nieuwe dingen loopt, was het lang niet zo eenvoudig als ik had gedacht. Ik was begonnen met het maken van de website en ik kwam er niet uit. Het lukte mij niet om de pagina’s met mijn blogs mooi in een overzicht te krijgen, zoals je op de typische blogsites ziet.

Terug naar de basis

Na de nodige frustratie besloot ik terug naar de basis te gaan. Ik ging op internet informatie opzoeken hoe anderen hun blogsite zijn begonnen. Gelukkig vond ik na het lezen van meerdere informatiebronnen deze YouTube video van Tyler Moore. Deze video bevat een stappenplan hoe je een blog kan creëren.

Blijkbaar moest ik gebruik gaan maken van het onderdeel Posts waar ik nog geen enkele ervaring mee had. Pagina’s maken heb ik al gedaan in het thema Astra en Elementor, maar de koppeling met Posts was mij geheel onbekend.

Gelukkig bleek het Thema van de website (Astra) wel perfect te zijn en kon ik deze behouden. Dankzij de video heb ik mijn blogwebsite kunnen maken zoals ik het wilde en ben ik meteen mijn tweede blog gaan schrijven met deze nieuwe inzichten.

Start niet te snel met het invullen van jouw eigen blog content

Key take-away van dit hele gebeuren (wat ook in de video genoemd wordt), is dat je niet te snel moet starten met het invullen van alle details. Je moet eerst leren hoe je de website en het ontwerp maakt, want je hebt snel de neiging om aan de slag te gaan met jouw eigen content. Ik was ontzettend enthousiast en wilde meteen aan de slag, waardoor ik de basis oversloeg.

Ik luister regelmatig naar podcasts en eentje kwam gedurende mijn frustrerende week naar voren van Rob Dial, genaamd ‘Seek discomfort’. Dit houdt in dat je in een groeifase zit, omdat je met iets bezig bent wat je nog moet leren. Ik wist niet wat ik moest doen. Gelukkig vond ik de motivatie om het vanaf een andere kant te bekijken, waarna ik verder kwam.

Als het niet lukt, bedenk dan wat je wel kunt doen

Het is dus niet erg om het even te laten rusten en stil te staan bij hetgeen waar je tegenaan loopt. Bedenk dan wat je wel kunt doen en ga daarmee aan de slag. Ook al zijn het kleine stapjes, gaandeweg kom je weer op het goede pad.

Wat is jouw aanpak als je ergens niet uitkomt, gefrustreerd raakt en het niet meer weet? Laat het graag weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *